7 juni 2007

inspiratie

Geplaatst onder: Algemeen, inspiratie (textiel) — Veerle @ 8:30 pm

Ik zit vaak op het internet te surfen om mooie dingen te bekijken, om mij onder te dompelen in kleuren, om mijn oog te laten vallen op ongewone vormen. Wat een weelde om op die manier te zien waar andere mensen mee bezig zijn.

Vandaag ben ik zo al reizend van de ene blog naar de andere website, op een Argentijnse vrouw gebotst. Whow! Silvina Romero maakt verrassende textiele juwelen. Heel kleurrijk, ongewone vormen voor een juweel . Heel ver weg van de traditionele huis en tuin-interpretaties. En wat de ontwerpen ook bijzonder maakt : de juwelen zijn gemaakt van ‘afval’ materiaal, stoffen en draden die niet meer gebruikt worden in de naaiateliers rond Buenos Aires . “I love that my pieces are built with another person’s trash, to make jewellery, usually associated to luxury and ostentation, with waste”.

Als ik deze werken zie, gaat er een heel systeem van radertjes aan de slag in mijn hoofd…ik zie nieuwe kleurencombinaties voor mij, andere materialen, nieuwe vormen…voel een soort van geluk en durf om aan de slag te gaan…Ik denk dat dat inspiratie is.

http://www.silvinaromero.blogspot.com/