26 november 2008

er was eens … / once upon a time …

Geplaatst onder: Algemeen, inspiratie (textiel), kleur — Veerle @ 6:09 pm

Er was eens … een behoorlijke tijd geleden, nog vooraleer er sprake was van de eerste reeks workshops in het Miat. Ik liep toen zelf wel met goesting rond om eens een workshop te geven. Met mijn eigen fijne draadjes een volledig snoer haken, leek me niet haalbaar. Dus zocht ik middelen om ’sneller’ (is nog relatief) te werken en maakte ik mijn eerste kralen in zijden stof.

Dit is het snoer van toen, het ligt al meer dan een jaar in een plastieken zakje  ligt te wachten op een bestemming:

Van het gehaakte lint was ik wel tevreden, van het rijgen van de kralen niet. De zijden rijgdraad rekt sowieso (ook na het vooraf uitrekken) en kralen die niet mooi naast elkaar aansluiten, vind ik niet netjes afgewerkt.

Later leerde ik bij Zahia parels knopen. Het had een oplossing kunnen zijn voor dit soort van snoer. Maar eer je het echt goed doet, moet er toch meer oefening aan vooraf gaan. En ook, ik werk met zoveel verschillende kralen (met vooral een verschillende dikte van gaatje of boring) dat het moeilijk wordt om dit mooi te knopen.

Afgelopen weekend heb ik het snoer gewoon helemaal los geknipt. De lessen van de kleuranalyse indachtig, heb ik er twee groepjes mee gemaakt. Alles wat eerder koud van kleur was, alles wat eerder warm van kleur was. Bestaand materiaal heb ik verder aangevuld met passend garen, andere kralen en ringen.

Het koude hoopje:

En het warme hoopje:

Al opgemerkt dat ik tegenwoordig ook wel koper gebruik? Deels onder invloed van de kleuranalyse, deels onder invloed van Fleurfatale die vaker met koper werkt (met dank voor de kruisbestuiving!). Ik heb moeten leren dat materiaal graag te zien en te gebruiken. Op Etsy heb ik handgemaakte ringen gevonden en inmiddels al bijbesteld … zo mooi vind ik die.

Aan de slag dus. Twee snoeren voor de prijs van één of hoe inspiratie soms gekke sprongen maakt.

Dit is het koude snoer:

En dit is het warme snoer:

This is the story of a necklace that has been waiting for further use for more than a year. I originally made it as an example for workshops. As my crocheted jewellery takes too much time to make one within the hours of a workshop, I was trying out other ways to make a less time consuming necklace (combinations with silk fabric beads and stone beads).

The first picture is the original necklace as such.

The second shows on what I was not satisfied: you still see the beads’ lacing.

Last weekend I cut the necklace apart and divided the material into two heaps: the more cold colours and the more warm ones (picture three and four). I added some more materials: other threads and beads.

As you can see I start working with copper. This is a material that I had to learn to love. I started using it partly influenced by the colour analysis I had some weeks ago. And also by seeing Fleurfatale’s work, she often uses copper findings, which I like. On Etsy I found some very nice handmade findings.

And I made two new necklaces of it (pictures five and six).

14 september 2008

‘t is herfst!

Geplaatst onder: Algemeen, kleur, shopping — Veerle @ 7:21 am

Afgelopen vrijdag een heerlijk ontspannende namiddag gehad bij Zahia. Ik was er te gast om de workshop ‘Ken je kleuren’ mee te beleven.

De workshop gaat door in de ‘annex’ van de kralenwinkel (het hoekje om): een stijlvolle, lichte ruimte waar alles in het teken staat van de kleuranalyse: witte muren, speciale daglichtlampen en stapels stoffenboeken waar we later mee aan de slag gaan.

Waar het om draait, is op zoek te gaan naar harmonie tussen wat je meekreeg van de natuur (kleur van ogen, huid en haar) en wat je daar zelf aan toevoegt (kledij, sieraden, bril, accessoires,…). In de loop van de namiddag zullen we het type (zomer, herfst, winter, lente) van elk bepalen. De kleurenwijzer van ons type, die we daarna meekrijgen  wordt een hulp bij het shoppen. En omdat die kleurenwijzer vooral geen beperking mag zijn (help! ik vind de exacte kleur niet…), leren we naar kleuren kijken.

We startten de namiddag rond een gezellige tafel: vijf leuke nieuwsgierige mensen, koffie en koekjes en een grote mand vol stofjes. Aan de hand van die stofjes leerde Ingeborg ons kijken naar kleur: is het het licht of donker, is het helder of gedempt, is het koud of warm… Op die manier naar kleuren kijken, was voor mij al een leerschool. Dat deed ik tevoren niet. Ik kijk nogal intuïtief, zit meestal wel goed denk ik, maar de nieuw aangeleerde invalshoek zal ik ook zeker verder gebruiken bij de kleurenkeuze voor mijn juweeltjes.

Daarna gaan we elk om beurt voor de spiegel zitten. De spiegel wordt verlicht met daglichtlampen… niet echt flatterend zo jezelf te zien. Maar wel leerrijk om te zien hoe kleuren die bij je passen, echt in je voordeel spelen.

Ingeborg neemt uitgebreid de tijd om op zoek te gaan naar je type, naar je topkleur, naar wat voor tinten je best gaat bij make-up… Zahia zou Zahia niet zijn als er niet ook een heel rek halssnoeren klaar hingen. Ieder krijgt een halssnoer omgehangen dat perfect bij haar past. Mooi!

Eén van de deelneemsters heeft een paar foto’s van mij getrokken terwijl ik ‘in analyse’ was. Ik heb de hele reeks op mijn fotopagina gezet (bij ‘evenementen’). Je kan ze hier zien.

Hieronder zie je mij bij aanvang (helemaal neutraal ‘ingepakt’ in wit, ook een kapje over mijn haar omdat mijn haar gekleurd is).

Bleek dat ik best ga voor donkere, gedempte kleuren. Mijn topkleur is donkergroen (moet er dus in mijn hele humanioratijd goed uitgezien hebben ;-) : groene uniform van de Dames van Maria in Aalst).

En zo zou ik er op m’n best moeten uit (gezien? ik heb lipstick op!!! - en de lach moet je er ook nog bij denken ;-))

Ik vond het zelf best moeilijk om te kijken naar de harmonie die je al dan niet teweeg kon brengen met de keuze van de juiste (of foute) kleur. Dit leek de beste leidraad: als je afgeleid wordt naar de kleur is het niet goed, als je evenwel naar het gezicht wordt getrokken is het wel goed.

Nadat elk overtuigd is van haar eigen type, gaan we nog wat rond de tafel zitten (met alweer een lekkere kop koffie) om wat vragen uit te wisselen.

Elk van ons krijgt haar persoonlijke analyse uitgeschreven mee, samen met de kleurenwijzer en nog wat tips. ‘t Is ondertussen al goed halfzes… dus net iets te laat om nog te gaan shoppen ;-)

Dit is mijn kleurenwaaier:

Meer info over deze workshop vind je hier op de website van Zahia. Je vindt er eveneens info over de opleidingscheques van de VDAB (zo kost de workshop je maar half zoveel!).

O ja, zelf ben ik een herfst! Bij een spontane keuze voor aanvang van de analyse koos ik ook al voor die kleurenwijzer (maar blijkbaar kiest 80% van de mensen voor die kleurenwaaier, maar zijn er eerder weinig die echt herfst zijn).

Ik loop al een tijdje met de idee om toch eens een snoer te rijgen op staaldraad (dus even eens niet helemaal textiel) met verschillende soorten van kralen (gehaakte, zijden stoffen, halfedelstenen,..). En daar ga ik nu eens aan beginnen; volledig in overeenstemming met mijn kleurtype.

Last Friday afternoon I went to a workshop to determine my colourtype. I was invited by my favourite bead shop Zahia. The colour analysis takes place in a room where walls are white, where there are special daylightlamps. It was quite fun and I learned a lot of how to look at colours. Dark or pale? Clear or softened? Warm or cold?

The whole aim of such an analysis it to find out how to bring harmony between what nature gave you (colour of our skin, eyes and hair) and what you add yourself (clothes, spectacles, jewellery,…)

Anyway I learned a lot of how to look at colours. It will not only guide me when shopping, it’ll also be inspiring when picking out colours for my jewellery.

And I will start with a necklace completely in conformity with  my own colour type : automn.

Here you can see the pictures of my whole personal analysis. The pictures in this post are me at the very beginning of the ananlysis (all is neutral, also my hair - whih is coloured) and me in a good colour (with a Zahia necklace). The last picture is my colourfan.

More info on the workshop, click here.

11 juli 2008

de lopende band

Geplaatst onder: Algemeen, kleur — Veerle @ 7:36 pm

Vorig weekend moest DH werken. Dat betekent stilte in huis. Alles wat enigszins op opruimen of schoonmaken lijkt, maakt lawaai en kan dus lekker niet.

Ik heb het hele weekend van die halssnoertjes gemaakt uit zijden stoffen. Krijg er nogal leuke reacties op. Vandaar. En ik wou ook wel eens uren en uren doordoen… niet echt bandwerk, maar toch. Eens zien wat ik kon maken op één weekend.

Dus een grote zak stof naar beneden gehaald en al mijn bobijntjes zijde waar nog een kort restje draad op zat.

Heerlijk was dat! En het is zo plezant om die kleuren van de stof te zien veranderen onder invloed van de kleur van draad waarmee ik de stof omwikkel…

Het zijn er vijf geworden! Van elk snoer apart een foto getrokken, maar die moet ik later opnieuw doen wegens niet goed en te donker.

Er is wel een foto van alle snoeren samen:

En, ik doe haast niets zonder dat er ook wat haakwerk aan te pas komt. De slotjes zijn dus gehaakt, met een kokosknopje.

Last weekend DH had to work (he works at night). So, everybody has to be quiet at home. Cleaning makes too much noise. Plenty of time to do creative things.

I brought my silk tissues downstairs and made necklaces all weekend: five in total! I like to make them and I like to see them growing. It’s funny to see how the colour of the tissue is influenced by the colour of the thread I use.

And as crocheting is my ‘trademark’, I made a crocheted snap (with a coconutbutton)

16 juni 2008

step by step

Geplaatst onder: Algemeen, kleur — Veerle @ 4:17 pm

De liefhebbers van mijn eenvoudige snoeren krijgen er nog eentje cadeau! Toch tof, zo wat feedback krijgen. Door de opmerking van een paar weken geleden, ben ik nu weer volop in het zoeken van kleurencombinaties gedoken.

De gustibus et coloribus… De voorbije weken had/heb ik nogal intensief contact met een Nederlandse dame. Zij valt juist op de andere snoeren die zij ‘expressief’ noemt. Over die Nederlandse dame later nog veel meer… nog even de spanning er in houden ;-)

Nog een eenvoudig multistrand snoer dus.

Als ik mij goed herinner, heb ik de inspiratie daarvan van etnische snoeren, waarbij gewone kleine glazen kraaltjes geregen zijn, in verschillende kleuren (genre Afrikaans snoer waarbij heel veel strands naast mekaar liggen, haast van op de schouders tot aan de kin)

Ik heb het hier reeds gehad over de ‘Palette Generator’ (bericht van 16 maart 2008). Nu heb ik hem eens zelf gebruikt om tot een kleurenkeuze te komen.

“Automagically create a harmonious color palette from a photograph”!!

De start is een mooi, supergroot boeket rozen dat ik onlangs kreeg van een goeie vriendin (nog eens bedankt hé!).

rozen-1.jpg

Daarna heb ik die foto in de Palette Generator gestoken: heel makkelijk. Site openen, foto uploaden (bladeren…) , op knopje drukken, even wachten… en daar zijn de tinten die bij de foto passen. Het zijn niet echt de tinten die uit de foto komen (geen geel van de gele roos b.v.). Je krijgt wel een groot aantal tinten die bij mekaar passen en bij de foto passen. Zo ziet het eruit (foto is wel wat te donker, maar je herkent toch wel het boeket rozen):

rozen-2.jpg

Een duidelijker beeld van de vijftien kleurtjes :

rozen-3.jpg

Dan kleurtjes draad uitzoeken:

rozen-4.jpg

En dan haken:

rozen-5.jpg

Toch een leuke manier om een boeket rozen in leven te houden nietwaar?

I used the ‘Palette Generator’ to transform the picture of the bunch of roses into a palette of different colourshades that match.

“Automagically create a harmonious color palette from a photograph”

On the pictures you can see: the bunch of roses, my screen after generating the colours of the picture, the fifteen shades offered after putting in the picture, the silk threads chosen and finally the necklace.

Isn’t this a nice way to keep roses fresh?

p.s. De ‘Palette Generator’ staat nu hiernaast recht onder de rubriek ‘Links’. Als je zelf eens wil proberen…

The ‘Palette Generator’ is now right to this message in the ‘Links’ section. For those who want to give it a try..

7 juni 2008

colorstripes

Geplaatst onder: Algemeen, inspiratie (textiel), kleur — Veerle @ 6:59 pm

Kijken jullie ook elke dag naar de nieuwe berichten uit de blogroll hiernaast. Ik alvast wel.

De colorstripes van Kris vind ik altijd een genoegen: de mooie foto’s en de verrassende kleurencombinaties die ze er uit distilleert.

Wou al lang eens iets doen met dat kleurenspel. Met in mijn achterhoofd de vraag naar mijn soberder werk van mijn ‘beginperiode’, kreeg ik wel zin om nog eens een eenvoudig multi-strand snoer te haken. Qua uitproberen van steekjes en vormen zit daar voor mij niets nieuws in. Het creatieve zit hem in het kleurenspel.

rode-armband-en-colorstripes-020.jpgDus heb ik de hele colorstripes blog nog eens doorgewandeld op zoek naar een combinatie van kleuren waar ik zelf niet zou opkomen. Een aantal van die kleurenblokjes uitgeprint en uiteindelijk is mijn keuze gevallen op een foto  uit haar bericht van 27 februari 2008. Een foto van een oud houten verweerd raam, met bakstenen en resten van een lichtgroen luikje.

Het heeft wel wat tijd gekost om de geschikte draadjes bij mekaar te zoeken. Op de foto, het resultaat. Eén van de donkerste tinten heb ik vervangen door iets lichters. Verschillende donkere tinten naast mekaar geven geen effect in zo’n halssnoer. Zelfs bij daglicht zie je nauwelijks het verschil. En bij kunstlicht of in het uitgangsleven al zeker niet. En ook, wie de draagster van het halssnoer bekijkt, zit er ook niet echt met zijn of haar neus op. Neen, ik gebruik dus geen echt donkere tinten naast mekaar.

Ik heb er al een einde van gehaakt (met mondjesmaat hé). Ik zal over een paar dagen nog eens een foto maken om te tonen hoe ik die verschillende snoeren steeds schik (zoals ze zullen vallen als ze gedragen worden) om te beslissen wanneer ik van kleur verander.

I follow daily the Kris’s colorstripes-blog (see blogroll on the right if this message). I wanted to crochet a simple four-strand necklace. Combining several colours is the most creative aspect of such the necklace. I’ve run through this blog, looking for original colour combinations, I wouldn’t combine myself spontaneously. I printed out the colours of a picture in her message op February 27th 2008. Afterwards I took some time to look for the appropriate silk threads. On the picture you see the result of my search. I skipped some of the very dark colours, because, when I crochet them in a necklace, one wouldn’t hardly see the difference in colour.

4 juni 2008

stout

Geplaatst onder: Algemeen, kleur — Veerle @ 7:33 pm

‘k Ben een beetje stout geweest. Niet in de hoek blijven staan… t.t.z. ik ben stilletjes aan wat beginnen haken.

Zondagavond laatste pil geslikt. In de loop van maandag en dinsdag geen pijn gehad.  Soms wel ‘iets’ gevoeld, maar zeker geen pijn. Gisterenavond tien minuten, deze ochtend ook en zopas ook nog een paar minuten gehaakt. Ik let wel op om de draaiende beweging van mijn linkerpols te beperken. En ‘t valt mee. Maar ik stop wel echt wel bij het minste protest van mijn pols.

armbandje-016.jpgZo zal dat armbandje waar ik aan begon, net voor ik naar Bilbao vertrok, toch nog eens afgeraken. Op de foto zie je het halfafgewerkte exemplaar. Eén zijkant is afgewerkt (dat is het kleine dwarse stukje dat ik gespreid over drie korte haak’sessies’ heb gerealiseerd). Het gehaakte zijstukje naai ik vast op de armband, meteen diversifieer ik ook de bewegingen van mijn pols… Is ook iets waar ik moet letten. Ik zal de armband allicht sluiten met grote drukknopen. Dat lijkt met het makkelijkst om hem open en toe te doen. Een oogje rond een gehaakte kraal is onhandig, als je maar één hand hebt om te openen of te sluiten.

Vandaag ook weer een boek ontvangen ‘The beader’s guide to color’. Ziet er op het eerste gezicht interessant uit. Eén dezer schrijf ik me ook in voor een workshop ‘Ken je kleuren’ bij Zahia… Ben zeer nieuwsgierig wat die studie over kleuren bij mij zal teweeg brengen.

I’ve started crocheting again. I’m very careful as not to burden my wrist: only ten minutes twice a day. So, I’m finishing a bracelet I started some weeks ago. You can see in on the picture. Only one side is finished. At this ’speed’ it will take me some more days to finish it entirely.

8 mei 2008

hydrangae

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, kleur, materialen — Veerle @ 6:47 pm

Vandaag eens geen workshopnieuws ;-)

Onze stadstuin is op z’n mooist dezer dagen: de blauwe regen staat weelderig in bloei. De volgende mooie fase is als de hortensia’s bloeien. Ook al wou ik blauwe, bij ons zijn het roze (heeft iets met de zuurtegraad van de aarde te maken, geloof ik).

Hortensia’s (en ook pioenen) associeer ik met de tuin van mijn grootouders… waar is de tijd?

En ziehier, een hele mooie papieren schaal vol met gedroogde blauwe hortensia’s. Het is een cadeau van Atelier Plano voor mijn blogiversary. Ik doe de schaal graag alle eer aan met er een  snoer in te presenteren in de kleuren van de bloemen.

zahia-hydrangae-woltrolvintage-018.jpg

Het is weer een ’salade folle’ geworden van materialen en technieken: blauw linnen gevonden in één van mijn rommeldozen, gewone zijden cordonnet, zijden lintjes die ik in sjamma kocht, sari silk (gekocht in Stockholm), zijden garen van Tredfairy,… en dat is het zowat. Dit snoer is vastgemaakt, t.t.z. het zijn geen losse linten die je moet knopen (zoals het groen snoer uit het bericht van 24 april 08 ). Je kan het wel twee keer rond je hals draaien. Meer foto’s zie je hier.

Ik ben momenteel nog met iets gelijkaardigs bezig in groen/grijze tinten. Het ziet er uit als één groot lint van zo’n goeie anderhalve meter lang… als het ware te dragen als een sjaal. Dat krijgen jullie binnenkort te zien, het is nog niet helemaal afgewerkt.

Daaaaag, nog één dagje werken en het is weer lang weekend!

This is a picture of a necklace I made with lots of different yarns found and bought everywhere. You can see more pictures here. It’s presented in a paper tray I received as a present from Atelier Plano on the occasion of my blogiversary. The tray is filled with dried blue hydrangae flowers, which inspired the colours of the necklace. 

22 maart 2008

take a seat

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, kleur, materialen — Veerle @ 7:34 am

moo-en-zeteltjes-345.jpgMijn zeteltjes zijn gearriveerd (zie bericht van 8 februari 2008). Ik vind ze echt mooi! De ‘gewaagde’ kleuren passen heel goed bij het oude tapijt (een kelim) dat er al ligt. Contente mens dus.

En ik heb de restjes van de bekledingsstof meegekregen. Plannen maken dus…. Ik zou graag onze zithoek wat veranderen, een etnische look meegeven, wat meer gezelligheid meegeven…. De stofresten zullen nog wel van pas komen, maar ‘t zal niet voor direct zijn.

Ik vind Take a seat wel goed gevonden voor een stoffeerbedrijfje. ‘t Is bijna het omgekeerde als mijn eigen naam. Installez-vous/take a seat. Maar inmiddels heb ik hopelijk toch wel al duidelijk gemaakt wat ‘ne vous installez pas’ voor mij betekent (zie bericht van 23 december 2007).

Meteen trouwens even wijzen op het zoekmachientje hier rechts bovenaan. Dat is wat ik gebruik als ik een bericht van vroeger wil citeren. Dus, mocht je iets opnieuw willen lezen en je weet nog ongeveer over wat of wie het ging : zoekwoord ingeven, klikken en je bent in het juiste bericht.

Voor iedereen een heel mooi en blij lang weekend! (voor mij hangt er zelfs een weekje vakantie aan vastgeplakt).

p.s. er is op dit moment een stockverkoop in Zahia : snoeren (voorlopig op een nylondraad geregen) aan 10 euro per snoer. Ik heb gisteren, na mijn werk, de regen getrotseerd en er zes gekocht : roze kwarts, gele turkoois, fluoriet, en nog iets. Maar ik ben weer vergeten te vragen om het op te schrijven. Op de toonbank staat ook een grabbelkommetje met restparels. En ja, ook daar heb ik er een paar uitgehaald.

16 maart 2008

nog meer kleur

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, kleur, tentoonstellingen — Veerle @ 8:27 pm

afgewerkt-cilinderkralen-013.jpg‘k Wil jullie eerst nog dat snoer tonen met die cilindervormige kralen (as usual : meer foto’s in de fotogalerie) . Deze heb ik gecombineerd met resine-kralen (de donkerste) en gele agaat (als ik me goed herinner, de medewerkster van Zahia heeft het op het zakje geschreven, maar ik vind het niet onmiddellijk terug…. ‘t is dus onder voorbehoud). Als ik kralen wil verwerken in zo’n snoer moet ik er echt wel goed op letten dat de boring groot genoeg is, en dat ze helemaal recht is… anders krijg ik mijn gehaakte lintje er niet door. Dus had ik bij mijn vorige Zahia-bezoekje gewoon een fijne tandenstoker meegenomen om te ‘testen’.

Zover iets over het snoer, kwestie dat dit tekstje toch iets te maken heeft met de foto ;-)

Maar ‘k wil nog iets anders tonen. Al surfend van de ene blog naar de andere site, heb ik onlangs een wijze blog over kleur leren kennen (vanaf vandaag ook hiernaast in de blogroll). Het zijn allemaal foto’s waarbij op één of andere manier de samenstellende kleuren werden uit gedistilleerd. Heel tof vind ik, voor als de inspiratie voor originele kleurencombinaties even zoek is… of voor wie een extra duwtje in de rug nodig heeft om af te wijken van voor de hand liggende combinaties . De blog is van een Italiaanse vrouw, Kris (meer gegevens vind ik niet in haar profiel), die designer en mode-ontwerpster is en gepassioneerd door design. Haar blog noemt ze haar schetsboek. Ik vermeld de blog hiernaast als  ‘Kris ’s color stripes’ (wat ook de naam is van de blog) en wat ook goed weergeeft wat je te zien krijgt. En de blog van Kris is ook de moeite waard omwille van haar eigen blogroll. Leuke thema’s : ‘textile’, ‘retro’ en … ‘food’!!!! (zeker eens naar ‘Sweet Paul’ gaan kijken).

Op de blog van Susan Lomuto had ik daar ook ‘ns iets over gelezen… en teruggevonden! (haar bericht van 27 juli 2007). De ‘palette generator’ is een site/software waarmee je zelf foto’s kan omzetten in een waaier van de samenstellende kleuren. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar vind het wel leuk genoeg om de site hier te vernoemen en te bewaren.

En omdat ik het toch wel vaker heb over kleur, heb ik een nieuwe categerie ‘kleur’ (hiernaast) toegevoegd. Zo vind ik (en jullie) ook makkelijker terug wat ik ooit eens heb opgeschreven.

En nog iets helemaal anders - alhoewel, het is ook vol van kleuren. Gisterenavond zijn we in Aalst (of all places) naar een tentoonstelling geweest. We waren uitgenodigd door buurvrouw/vertelster/schrijfster/culinaire duizendpoot Katrien Van Hecke, die er bij die gelegenheid haar nieuwste boek ‘Io in de monstertuin’ voorstelde. De illustrator (Beatrijs Van de Winkel) van haar boek was één van de exposanten. Maar ik was vooral in de ban van het werk van de andere vrouw : Inge Claessens. Een mooie soort van collages met foto’s, computerbewerkt, ook met tekst… ja, ik zie me dat nog wel in huis hangen. Op haar site is een uitgebreid overzicht van haar werk : grafisch werk en het meer artistieke. De tentoonstelling was enkel dit weekend, vermoedelijk kondigt Inge op haar site wel eventuele volgende tentoonstellingen aan.

En nu ga ik proberen al wat berichtjes in het klad te schrijven voor de volgende dagen. Of ik zou ook morgenvroeg nog wat kunnen schrijven : sowieso vroeg uit de veren - dochterlief wordt om 4 uur opgehaald om richting Rome te vertrekken met de laatstejaars. Het valt  mij trouwens op dat de meeste blogs vooral gedurende de week gevoed worden en in het weekend stil liggen. Bij mij is het net andersom… beetje raar beestje zeker ;-)