21 november 2008

weekendje gent/ this weekend in gent

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, shopping, tentoonstellingen — Veerle @ 4:32 pm

Dit weekend wordt het startschot gegeven van de cadeautjestijd. ‘k Weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik beleef wel meer plezier aan ‘alternatief’ winkelen. Waarmee ik bedoel: zelfgemaakte dingen, fairtrade dingen, …

De Bazar op de Steinerschool in Gent (Kasteellaan) is traditioneel een plek met veel creatief talent. Altijd gezellig. En ja, ook daar vallen er lekkere dingen te eten en te drinken ;-))

Praktisch: zaterdag 22 november 08 van 11u tot 20u - zondag 23 november van 11u tot 18u.

Graag exta aandacht voor de deelnemers die ik er ken:

Fleurfatale, mijn maatje voor Miat-vernissages en suppliesshopping. Kijk maar eens naar haar blog: veel moois en speciaal voor de Bazar heeft ze nog meer van haar grenzeloze ideeën uitgewerkt!

De Vuurkorf: Isabel is een meester in het papierscheppen! Vorig jaar kocht ik er een bijzonder mooie verpakking voor een fles wijn, in handgeschept papier en met een passende leuke tekst op bovendien. Ze heeft ook theelichtjes, originele kaartjes, boekjes,… Meer info via haar blog hier.

Ook Rita staat er. Haar ken ik via Sjamma. En het is zij die voor mij  zijde spint. Ze spint ook wol, verft ze zelf, twijnt ze samen met zijde, enz… echt mooi materiaal voor de brei- en weeffanaten onder ons.

Ook de eindejaarsbeurs ten voordele van de palliatieve afdeling van het St. Lucasziekenhuis is een jaarlijks weerkerend creatief vuurwerk. Eveneens dit weekend bij de paters Augustijnen, Academiestraat 1, Gent (rechtover de Academie en de vroegere brandweerkazerne van Gent). Nu zaterdag en zondag van 10u tot 18u (met dank aan Katrien voor de info)

En ook nog dit. Deze avond opent in het Design Museum een foto/juwelen tentoonstelling ‘Sjalom-Sjalaam - Ontmoeting rond juwelen’, met werk van vier Gentse juweelontwerpers waaronder Ingrid Adriaenssens. Deze tentoonstelling wil een ontmoeting tot stand brengen tussen de Joodse en de Marokkaanse cultuur met respect voor de eigenheid van de eigen cultuur. Meer info hier op de site van het Designmuseum.

En omdat een blogbericht met enkel tekst toch een beetje saai is, hierbij nog een pittig detail van een nieuw halssnoer van mij … worden jullie nu al wat curieus om mijn eindejaarscollectie te zien? ;-)

This post is about a holdiday fair in Gent this weekend and a new exhibition that’s opening tonight in the Gent Design Museum.

On the picture, a detail of a new necklace of mine … just to make people eager to see my holiday collection ;-)

20 juli 2008

ik hoor graag van je

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, materialen, tentoonstellingen — Veerle @ 9:23 pm

Jullie hebben nog recht op een ‘geheimpje’. Weet je nog, het tekstje in de derde persoon over mezelf (trouwens dank aan de mensen die suggesties deden), de foto’s van mijn werk op een neutrale achtergrond, de dame die mijn ‘expressief’ werk het liefste ziet,…

Een paar weken geleden vond ik in mijn gastenboek een bericht van een Nederlandse dame uit Scheveningen. Queenie Visser is zelf edelsmid en vroeg of ik wou exposeren in haar nieuwe galerie. Ik heb natuurlijk JA gezegd!

De galerie in kwestie ZeeZandZilver is op 13 juli jl opengegaan. Queenie  heeft er haar atelier en nodigt regelmatig gastexposanten uit. Vanaf 5 oktober tot 16 november 08 ben o.a. ik aan de beurt. Samen met mij zal daar ook de Nederlandse goudsmid Renate Ritskes exposeren.

Hele leuke vooruitzichten dus.

Queenie heeft zelf uitgekozen wat ze liefst in de galerie wil. Nu nog een hotelletje boeken voor een weekendje Scheveningen, al mijn juweeltjes een label geven (daarvoor ben ik ook begonnen alles te nummeren), nog goeie foto’s maken… en ik mag ook een pak mensen uitnodigen. Iemand die zin heeft om op zondag 5 oktober naar Scheveningen te komen?

Ik hoor graag van je!

(dat is een uitdrukking die Queenie gebruikt op het einde van haar mails, vind het wel een mooie passende Hollandse uitdrukking).

Het hieronderstaande juweel zal er niet bij zijn. Kan ook niet anders, want er was nog geen foto verschenen op de site. Blijkbaar zijn er nog een paar werkjes ontsnapt aan mijn fotowoede. Ik probeer er morgen werk van te maken. Hierbij al een detail van een snoer dat is gehaakt met Rowangaren (70% zijde, 30% wol). De zijden schijfjes die erop zitten zijn dubbel (dus telkens twee schijfjes gehaakt en die dan samen vastgehaakt rond de snoertjes).

Some weeks ago I found a message in my guestbook from a Dutch lady, Queenie Visser. She’s a jewellery designer (mainly silver) herself and opened an art gallery in Scheveningen (the coastal part of The Hague in the Netherlands). The art gallery is called ZeeZandZilver (in English : SeaSandSilver) and opened on July 13th. I will be Queenie’s guest from October 5th until November 16th. During the same period there will also be the work of the Dutch goldsmith Renate Ritskes.

On the picture you see a detail of a necklace in Rowan yarn (70% silk, 30% wool). It’s not recent work, but I realized that up to now I hadn’t taken a picture.There are some more necklaces to ‘reveal’. Will try to take pictures tomorrow (in Belgium July 21st is a bank holiday, it’s our national day).

1 juli 2008

de b’s

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, materialen, shopping — Veerle @ 4:28 am

De b van ‘bracelet’ dus.

Dit is armband B6. Ik heb de armbandjes nog niet genummerd op de website, maar er zijn er nog zodanig weinig dat ik ze uit mijn hoofd kan optellen.

En meteen een voorbeeld hoe ik die glazen Vietnamese knopen heb verwerkt in de sluiting. Ik haakte reeds eerder een gelijkaardige armband, waar ik de blauwe versie van de knoopjes gebruikte.

Wat ook is meegenomen bij deze bolle knoopjes is dat de armband op die manier ook binnenstebuiten kan gedragen worden. Ik zou zelf niet weten welke kant ik het mooiste vind.

Meer foto’s van de armband, vind je hier op de fotopagina van de website. Je zal zien dat ik al een beetje heb geoefend om een ander soort foto’s te nemen: met neutrale achtergrond en wat meer close-up. Heb wat zitten prutsen met het fototoestel: de ‘white balance’ en de ISO-waarden wat veranderd. There’s still a long way to go…

En verder ook nog een berichtje van Karlita. Zij is pas gestart met een nederlandstalige webwinkel, waarbij je ook gewoon in euro’s kan betalen per overschrijving. En, tot eind juli is er een wedstrijd waarbij elke week iemand een waardebon van 25 euro wint! Dus, hier is het adres www.karlita.be

Gisteren ontving ik ook al het eerste pakketje bestelde knoopjes. De zeeglasknoopjes uit Canada. Toch heel leuk zo nog ‘ns echte post krijgen, zeker als er vreemde adressen en postzegels opstaan. Of hoe communicatie per internet toch ook ten goede komt aan de aloude postduif.

Ook vandaag weer toevoeging van een nieuwe blog: ‘Chain creative’ van Bee Clinch. Hij gaat enkel over haken en ik leerde hem kennen via de blog van MarianneS. Er staat ook in een interview in met MarianneS, nu weet ik eindelijk wat de naam van haar blog ‘heegeldab’ betekent… En deze blog heeft een uitgebreide en goed georganiseerde blogroll (garenleveranciers, ontwerpers, andere bijzondere materialen,…) 

I’ve been using the glass buttons for this bracelet. The ball form of the buttons makes that you can wear the bracelet both on the right and on the reverse side. I really can’t tell which side I like most.

You can see more pictures of this bracelet here, in the picture’s gallery of my website.

I also add another blog in my blogroll today: ‘Chain Creative’ by Bee Clinch. I discovered this crochet blog via Heegeeldab, MarianneS’s blog. She’s interviewed in this blog, so I finally know what ‘heegeldab’ means ;-)

19 juni 2008

cijfertjes

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen — Veerle @ 4:16 am

16 juni was tot nog toe de drukste dag op deze blog: 68 bezoekers (kliks). En hoe zou dat komen? Jawel, de vermelding van mijn blog op een post van Zahia lokt mensen naar hier. Dat was ook duidelijk te zien in de rubriek ‘herkomst’: Zahia stond op één!

Da’s wel leuk die statistiekjes.

Naast Zahia, lokken de blogs van  karlita, atelier plano, fleurfatale en knitflanders (van yarnlot) de meeste mensen naar mijn blog.

En van waar komen al die mensen: de meesten uit België, dan volgt Nederland, dan de VS en dan ook nog Zweden, Turkije, Portugal, Estland, … en een hoop landen met tot nog toe één bezoeker.

Tusssen 21u en 22u is de drukste periode. Maandag en dinsdag zijn de drukste dagen.

En nog meer cijfertjes. Ik ben begonnen met mijn juweeltjes een code te geven. Die code staat als ‘commentaar’ onder de foto in  de fotogalerie van de website. Da’s makkelijker als iemand mij wil uitleggen wat ie mooi vindt. En ik kan voor mezelf dan ook noteren wat waar ligt.

De halssnoeren hebben al een code. De N van necklace gevolg door een nummer. Toen ik al mijn foto’s in de website heb gestopt, heb ik geprobeerd dat chronologisch te doen. Het is ook die volgorde die ik nu gebruikt heb om te nummeren. Dan volgt ook nog de B (bracelet), de R (rings) , de P (van pin,  of brooches maar de b is al bezet) en de S (van silk, voor de juweeltjes in zijden stoffen).

Up to now, June 16th was the busiest day on this blog: 68 visits (I was tagged by another Belgian blog, that’s why). From the statistics I also learn that Monday and Tuesday bring most visitors. And also that most visits come from Belgium (quite evident), then the Netherlands, then the USA, Sweden, Turkey, …

When you click on the pictures of my gallery on the website, you may remark that I have entered a code per photo. so, now it’s easier when people want to tell me what they like.

14 juni 2008

colorstripes - de afwerking

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, inspiratie (textiel), technieken — Veerle @ 8:02 pm

colorstripessnoer-mallorcaparels-colorpalette-033.jpgHet snoer uit de berichten van 7 en 10 juni 2008, is klaar. Ik heb er nog een foto van genomen net voor ik het slotje er heb aangehaakt, zo kan je zien hoeveel lengteverschil er ongeveer zit tussen de vier aparte snoeren. Als ik wil dat ze echt mooi naast mekaar vallen, is het dus nodig om ze ook zo reeds te leggen bij het maken.

Iemand vroeg me hoe ik dat dan doe, die kleurtjes op mekaar afstemmen, als ik een langer snoer haak dat meer dan eens rond de hals kan worden geslaan. Echt op voorhand bedenken doe ik niet, maar ik verdeel mijn kleurtjes dan wel over de korte lengte van één keer rond de hals (als het snoer zo lang wordt dat het drie keer rond de hals kan, verdeel ik de kleuren dus over één derde). Als ik de kleuren verdeel over de totale lengte van het snoer, is de kans groter dat eenzelfde kleur steeds naast mekaar komt te liggen. Veel hangt ook af van de lengte van één kleur voor je wisselt… En gewoon laten gebeuren wat gebeurt is ook mooi! 

Wat mij ook al eens gevraagd wordt m.b.t. deze ronde snoeren is, of ik er binnenin iets insteek. Neen dus! Het is gewoon rond gehaakt. Ik heb wel al eens overwogen om er achteraf een draad door te halen, om het uitrekken tegen te gaan. Maar totnogtoe heb ik dat niet gedaan. Weerom, ik laat gebeuren wat gebeurt…

Een vriendin heeft reeds zo’n multi-strandsnoer gewassen (wolwasje en plat laten drogen). Zo zijn de ronde snoeren wat platter geworden en sluiten ze nog beter naast mekaar aan. Op de opentuin-tentoonstelling was er een bezoeker die dat platte effect juist mooi vond.

En voor alle lezeressen die stil moeten zijn in huis wegens studerende kinderen, hier nog wat leuke Etsy-winkeltjes om gezellig naar te kijken en te ontstressen:

Yoola (Israel) : juweeltjes en andere hebbedingen in metaaldraad gehaakt

Ebrown  (VS): massa’s leuke textielkralen

Saraaires (Portugal) : vrolijk haakwerk, ook juwelen

Melissahappystuff (VS) : nog vrolijk haakwerk, grote zomerse snoeren

eenvoudige-snoeren-036.jpg

My necklace inspired by Colorstripes is finished. See the picture.

Here are some more nice Etsy-shops with (crocheted) jewelry :

Yoola (Israel) : jewelry crocheted in metal wire

Saraaires (Portugal) : playful crochetwork, also some jewels

Ebrown (USA) : lots of nice textilebeads

Melissahappystuff (USA) : large summerlike crocheted necklaces

10 juni 2008

colorstripes - de pasbeurt

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, tentoonstellingen — Veerle @ 7:41 pm

Kijk, zo zit ik te werken als ik met veel kleurtjes bezig ben. Het (samengestelde) snoer in wording ligt de hele tijd naast mij in de vorm zoals het er zal uitzien als het gedragen wordt.

colorstripes-de-pasbeurt-029.jpgZeer vaak leg ik het stuk waar ik mee bezig ben naast de stukken die reeds klaar zijn. Zo vermijd ik dat hetzelfde kleur twee keer vlak naast mekaar komt te liggen. En ook dat de kleurwisselingen geschrankt tegenover mekaar komen te liggen. Het is ook met het snoer zo te bekijken dat ik beslis welke kleur nu aan de beurt komt (niet alle lichte kleuren langs één kant, niet alle langere stukken langs één kant, niet alle groene tinten langs één kant …).

Uiteraard liggen die snoeren niet constant op tafel. Om makkelijk terug te vinden waar het begin van de snoeren is en hoe ik het snoer dus van bij aanvang heb bedacht, knip ik nog geen opzetdraad af. Het oogje van de opzet ziet er anders uit dan het oogje van de afzet… zo kan ik de snoertjes steeds opnieuw op dezelfde manier schikken.

Iets anders. Ik kreeg vandaag het website-adres doorgestuurd van iemand die passioneel met papier bezig is. Isabel is een krak in papierscheppen, vooral met gerecycleerde materialen. Ik geef jullie graag de gegevens door van De Vuurkorf (workshops, beurzen,…). Ga hier maar eens kijken. Op zondag 22 en 29 juni as geeft ze een opentuinendag rond o.a. papier. We hebben ooit met Sjamma nog in die tuin vergaderd… ik kan je verzekeren, het is haast een park, zaaalig gewoon! Meer info over waar en hoe er te geraken vind je op haar website.

When I am busy crocheting a multi strand necklace, I always put the strands next to me. So, I can decide what colour will be next, when I change colours, how long the colour stripe will be… perhaps it looks quite at random, but is not ;-)

p.s. Met mijn pols gaat alles nog goed. Jipiejee!

20 mei 2008

fifty-two

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, inspiratie (textiel), materialen, shopping — Veerle @ 11:25 am

Morgen deze tijd hang ik in de lucht: richting Bilbao! Het Guggenheim zien, of course. En genieten van een lekker drankje met pinxtos (de Baskische versie van de tapas). Ik zal dus zeker niet moeten twijfelen over wat ik als reissouvenir meeneem: als steeds een kookboek. Wedden dat het een pinxtos kookboekje wordt?

Om mij niet al te fel te missen (?) krijgen jullie op het einde van dit bericht nog wat wijze websites voorgeschoteld. Maar eerst de foto’s van de snoeren die zijn ontsproten uit het mandje van het vorige bericht.

vintage-en-rood-geel-snoer-008.jpgIk heb me er weer geweldig mee geamuseerd. Telkens opnieuw komen er ideeën voor alweer een ander lintje… ik heb nog wel inspiratie voor een paar tientallen snoeren met lintjes. Ik maak ze zowel in een losse versie (en dan draag je ze geknoopt, wat zowel halflang als kort kan gedragen worden) en in een vaste versie (die kunnen op hun volledige lengte worden gedragen, maar zijn ook lang genoeg om ze twee keer rond je hals te draaien). Meer foto’s van beide halssnoeren en een paar voorbeelden van hoe ze kunnen gedragen worden, vind je hier.

Ik wou eigenlijk na deze twee snoeren, een haakpauze inlassen. Maar dat lukt niet (ik ben uiteraard onvoldoende gemotiveerd ;-) ). Deze ochtend (ik ben in vakantie, remember) al aan een armbandje begonnen. Er zit in mijn achterhoofd een groot project: ik zou wel eens een installatie willen maken met juwelen (b.v. met heel veel armbandjes). En ook: armbanden zijn een gemis in mijn collectie, daar moet ik eens wat aan doen!

En nu dus wat overbruggingen tot volgende week.

Bij de workshops had ik aan de deelneemsters gevraagd hun e-mailadres achter te laten, goed om contact te houden en tentoonstellingsberichten en dergelijke door te spelen. Afgelopen weekend heb ik een poging gedaan om mijn ‘nevousinstallezpas’-e-mail bestanden eens op orde te brengen. Zag pas toen dat Nicole ook een website-adres had genoteerd: Formfactory. Natuurlijk gaan kijken. Hé! Wat een wijze, mooie dingen. Nicole maakt een eigen collectie juwelen en andere textiele hebbedingen. En ook zéééér mooie dingen voor in een (mooie) tuin, ‘tuinjuwelen’ noemt ze die. Hier kan je al dat moois bewonderen. 

Van Marie-Thérèse (workshops MIAT) kreeg ik volgende fantastische leverancier van zijden draden en linten doorgespeeld: het Canadese Treenwaysilks. Lieve deugd, dat is watertanden! Zoveel mooi materiaal, past perfect bij waar ik nu mee bezig ben (de lintjessnoeren). Moet er zeker eens wat bestellen, maar wat?, de keuze is zooooooo groot.

Toen ik voor de workshops op zoek was naar voorbeelden van artistieke hedendaagse toepassingen van haakwerk, ontdekte ik deze haakster: Xenobia Baily. Whaw! Da’s één van de weinige keren dat ik op haakwerk het label ‘kunst’ zou durven plakken. Ze heeft geen eigen website (altthans toch niet gevonden). Maar hier vind je wel een paar foto’s.

En voor wie eens een goed zicht wil krijgen op wat freeform crochet en freeform knitting is… Prudence Mapstone weet er alles van. Heel veel foto’s, ook een fotoreeks om duidelijk te maken wat freeform eigenlijk is. En ook te bestellen patronen, maar dat begrijp ik dan weer niet: freeform is toch juist het werken zonder patroon? (bedankt voor de tip Mieke).

Bij de bespreking van het Stof-e-ring parcours, had ik het even over het shibori verven van Lieve Jacob. Shibori is de Japanse benaming voor alle verftechnieken waarbij patronen worden bekomen door het uitsparen van stof door middel van knopen, rijgen, samenbinden, draaien… (tye and dye en aanverwanten). Meer weten: deze uitgebreide blog van Shiborigirl is zeer de moeite om te lezen. Ze heeft ook een fotopagina op Flickr en een Etsy-winkeltje. Er is een schitterende collectie aan ringen te zien in geplooide stoffen. En ook een blik op haar nieuwe plannen: ringen in smock (met gefronste draadjes, zoals onze meisjeskleren van vroeger).

Hasta la semana proxima!

vintage-en-rood-geel-snoer-014.jpg

In this message you can see the necklaces I crocheted from the yarns that were in the basket of the picture in the previous message. More pictures of these two necklaces, you can find here on the picture page. I make these necklaces both in a fastened and in a loose version. So they can be worn in different ways, which you can see on the pictures.

Because I’m in Bilbao the next few days, I leave you with some interesting sites to take a look at (so you won’t miss me too much).

Textile jewelry and ‘jewels for a garden’ by Formfactory ( the owner was one of the participants of my workshops).

Beautiful silk yarns and ribbons of the Canadese Treenwaysilks.

For those who want te learn (and see) more of freefrom knitting and freeform crochet: Prudence Mapstone.

Want to know and see more on shibori, then read the blog of Shiborigirl, more than worthwhile! She also has a photo-page on Flickr and an Etsy-shop.

And last but not least, the georgous crochet art of Xenobia Baily.

See you next week!

18 mei 2008

meer licht

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, shopping, tentoonstellingen — Veerle @ 6:17 pm

Het was niet zo’n bijster mooie dag vandaag, fris en bij wijlen bewolkt. Perfect excuus om de stad in te gaan al ‘parcoursend’ langs Stof-e-ring.

Begonnen in het MIAT, omdat ik daar voor elven al binnenkon. Wijze dingen gezien, wel een beetje troosteloos opgesteld: te weinig licht. Lieve Jacob, een stoffenverfkampioene, had er een mooie voorstelling gemaakt met lapjes geverfde stof (shibori). Ik denk dat het een soort van stalen waren, die artistiek waren gepresenteerd… echt knap! Ik weet niet wat ze verder met haar stoffen doet, er zitten alleszins veel mogelijkheden in. (Tussen haakjes, Lieve geeft regelmatig workshops in het MIAT).

In de Galerie Jan Colle vond ik vooral de reuzengrote poefen goed. Ze nodigden echt uit tot neerploffen, maar dat mocht niet. De gebruikte stoffen waren kleurrijk bewerkt. Origineel!

Ook in mijn buurt: De Norbertijnenkerk. Ann Huybens had er een installatie gemaakt. Een reuzengrote mobile waaraan haar bijzondere kleren (uit bijzondere stofjes!) hingen te wiegen. Absoluut zeer mooi! Ook te bezoeken omwille van de locatie zelf (je komt er anders niet zomaar in)! De winkel van Ann Huybens, ‘Double Face’ in het Patershol, is vlak in de buurt. Hij maakt ook deel uit van met vaste route als ik op zondag een stadswandeling maak.

Ook Het Pand en het Caermersklooster zijn locaties die alleen al voor wat ze zelf te bieden hebben, al een bezoek waard zijn. Ook in het Pand was er te weinig licht om het werk van KASK (modeacademie Gent) en Syntra (middenstandsopleiding)-studenten volledig tot hun recht te laten komen. Wel goeie dingen gezien! (bij die kledij op basis van oude mannenhemden  waren echt goed gevonden en uitgewerkte stukken bij).

Ik had geen fototoestel meegenomen: dus zelf eens gaan kijken!

Veel van de deelnemers zijn beginners vermoed ik. Hier en daar lagen wel naamkaartjes, maar zelden hebben ze een website.

In het MIAT ben ik ook nog eens gaan kijken naar de vitrinekast. Er liggen nu ook mooie sjaals. Dit is de website van mijn onderbuurvrouw in de museumshop Els Jacobs.

En alweer niet met lege handen thuisgekomen. In het volgens mij mooiste straatje van Gent, de Jan Breydelstraat, is er een leuke winkel met (vooral) Indische dingen: Phulkari. En de winkel is open op zondag! Ik heb er ’silk cords’ gekocht. Ze zijn iets dunner dan de Vietnamese die ik Sjamma koop en ze zijn minder mooi genaaid (hopelijk niet door kinderhandjes). Ik heb nu wat extra kleurtjes…

rode-draden.jpg

En verder ben ik uiteraard aan het haken. Op de foto de draden waar ik nu mee bezig ben, allemaal rode/oranje/gele tinten. En er zijn twee nieuwelingskes bij. De strengen gespikkeld rood en oranje heb ik gekocht in Stoffenidee (Hoogpoort, Gent). Het is de Summer Tweed van Rowan (het huismerk van Kaffe Fasset), 70% zijde en 30% katoen. Heel mooi en gezien de samenstelling overwegend zijde is, mag het mee in mijn halssnoeren. Ze zijn trouwens ongeveer klaar, maar nog geen foto’s…

On the picture you can see the yarns I’m working with at this moment. The skeins in red and orange are  Summer Tweed of Rowan. They are composed op 70% silk and 30% cotton. As I always work with silk, I ‘allow’ this thread to my collection.

12 mei 2008

kunst kleurt tuinen

Kunst kleurt tuinen - of KKT - is een initiatief in de gemeente Melle (bij Gent) waarbij een parcours werd uitgestippeld van een twintigtal private tuinen die kunnen bezocht worden op zondag 1 juni 2008. In elke tuin is er ook een tentoonstelling. Je kan meer info vinden op de website van de vzw Fifala, een project in Mali waar de opbrengst naartoe gaat.

Ik palm (een deeltje) van de tuin van een vriendin in (Bea van Sjamma). Je kan mij vinden in de Oude Brusselseweg nr. 24 (in Melle dus). De tuin gaat open om 10 u en sluit om 18 uur. Bea’s tuin is makkelijk te vinden: op wandelafstand van de terminushalte van tram  21 en ook met de fiets vanuit Gent best te doen. Ik stuur nog een mail rond met wat meer info.

En nu maar duimen voor mooi weer! (maar we hebben ook een plan B).

ws-sjamma-sjaalsnoer-rode-draden-137.jpg

Dit nieuwe snoer zal er ook te zien zijn. Ik ben nu in de ban van het lintjes haken: allerhande draden op verschillende manieren aan mekaar haken tot er voldoende lintjes zijn om een snoer mee te maken. Soms steek ik er een zijden lint in, of ik haak vasten rond een andere dikke draad, of ik draai een touw van verschillende draadjes,… Heel plezant om mee bezig te zijn. En haast grenzenloos van mogelijkheden… Meer foto’s van dit blauw/grijs/groene snoer vind je hier.

Gisteren nog een fantastische blog/Flickr-pagina (ventododeserto) gevonden van de Portugese Cristina Pacheco: zonovergoten juwelen met stofjes. Past perfect bij deze zomerse temperaturen. En is zeer inspirerend!

This message is about an exhibition that will take place Sunday June 1st. It’s in the garden of a friend of mine. And I will show my jewellery there. On the picture is an new necklace. I’m busy now crocheting kind of ribbons, with all different threads and stitches. More pictures of this newest necklace you can find here.

Yesterday I came across the beautiful colourful textile jewels of the Portuguese Cristina Pacheco. Take a look at her blog and her Flickr-page.

En nu ga ik nog wat genieten van ‘t zonnetje!

8 mei 2008

hydrangae

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, kleur, materialen — Veerle @ 6:47 pm

Vandaag eens geen workshopnieuws ;-)

Onze stadstuin is op z’n mooist dezer dagen: de blauwe regen staat weelderig in bloei. De volgende mooie fase is als de hortensia’s bloeien. Ook al wou ik blauwe, bij ons zijn het roze (heeft iets met de zuurtegraad van de aarde te maken, geloof ik).

Hortensia’s (en ook pioenen) associeer ik met de tuin van mijn grootouders… waar is de tijd?

En ziehier, een hele mooie papieren schaal vol met gedroogde blauwe hortensia’s. Het is een cadeau van Atelier Plano voor mijn blogiversary. Ik doe de schaal graag alle eer aan met er een  snoer in te presenteren in de kleuren van de bloemen.

zahia-hydrangae-woltrolvintage-018.jpg

Het is weer een ’salade folle’ geworden van materialen en technieken: blauw linnen gevonden in één van mijn rommeldozen, gewone zijden cordonnet, zijden lintjes die ik in sjamma kocht, sari silk (gekocht in Stockholm), zijden garen van Tredfairy,… en dat is het zowat. Dit snoer is vastgemaakt, t.t.z. het zijn geen losse linten die je moet knopen (zoals het groen snoer uit het bericht van 24 april 08 ). Je kan het wel twee keer rond je hals draaien. Meer foto’s zie je hier.

Ik ben momenteel nog met iets gelijkaardigs bezig in groen/grijze tinten. Het ziet er uit als één groot lint van zo’n goeie anderhalve meter lang… als het ware te dragen als een sjaal. Dat krijgen jullie binnenkort te zien, het is nog niet helemaal afgewerkt.

Daaaaag, nog één dagje werken en het is weer lang weekend!

This is a picture of a necklace I made with lots of different yarns found and bought everywhere. You can see more pictures here. It’s presented in a paper tray I received as a present from Atelier Plano on the occasion of my blogiversary. The tray is filled with dried blue hydrangae flowers, which inspired the colours of the necklace. 


vorige pagina