21 november 2008

weekendje gent/ this weekend in gent

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, shopping, tentoonstellingen — Veerle @ 4:32 pm

Dit weekend wordt het startschot gegeven van de cadeautjestijd. ‘k Weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik beleef wel meer plezier aan ‘alternatief’ winkelen. Waarmee ik bedoel: zelfgemaakte dingen, fairtrade dingen, …

De Bazar op de Steinerschool in Gent (Kasteellaan) is traditioneel een plek met veel creatief talent. Altijd gezellig. En ja, ook daar vallen er lekkere dingen te eten en te drinken ;-))

Praktisch: zaterdag 22 november 08 van 11u tot 20u - zondag 23 november van 11u tot 18u.

Graag exta aandacht voor de deelnemers die ik er ken:

Fleurfatale, mijn maatje voor Miat-vernissages en suppliesshopping. Kijk maar eens naar haar blog: veel moois en speciaal voor de Bazar heeft ze nog meer van haar grenzeloze ideeën uitgewerkt!

De Vuurkorf: Isabel is een meester in het papierscheppen! Vorig jaar kocht ik er een bijzonder mooie verpakking voor een fles wijn, in handgeschept papier en met een passende leuke tekst op bovendien. Ze heeft ook theelichtjes, originele kaartjes, boekjes,… Meer info via haar blog hier.

Ook Rita staat er. Haar ken ik via Sjamma. En het is zij die voor mij  zijde spint. Ze spint ook wol, verft ze zelf, twijnt ze samen met zijde, enz… echt mooi materiaal voor de brei- en weeffanaten onder ons.

Ook de eindejaarsbeurs ten voordele van de palliatieve afdeling van het St. Lucasziekenhuis is een jaarlijks weerkerend creatief vuurwerk. Eveneens dit weekend bij de paters Augustijnen, Academiestraat 1, Gent (rechtover de Academie en de vroegere brandweerkazerne van Gent). Nu zaterdag en zondag van 10u tot 18u (met dank aan Katrien voor de info)

En ook nog dit. Deze avond opent in het Design Museum een foto/juwelen tentoonstelling ‘Sjalom-Sjalaam - Ontmoeting rond juwelen’, met werk van vier Gentse juweelontwerpers waaronder Ingrid Adriaenssens. Deze tentoonstelling wil een ontmoeting tot stand brengen tussen de Joodse en de Marokkaanse cultuur met respect voor de eigenheid van de eigen cultuur. Meer info hier op de site van het Designmuseum.

En omdat een blogbericht met enkel tekst toch een beetje saai is, hierbij nog een pittig detail van een nieuw halssnoer van mij … worden jullie nu al wat curieus om mijn eindejaarscollectie te zien? ;-)

This post is about a holdiday fair in Gent this weekend and a new exhibition that’s opening tonight in the Gent Design Museum.

On the picture, a detail of a new necklace of mine … just to make people eager to see my holiday collection ;-)

12 november 2008

parijs/paris - dag 2/day 2

Geplaatst onder: Algemeen, shopping, tentoonstellingen — Veerle @ 1:42 pm

Na een lekker ontbijt - hoe komt het toch dat het stokbrood nergens zo lekker is als in Frankrijk - met o.a. zelfgemaakte vijgenconfituur van onze gastvrouw, de auto op een parking gaan zetten, in de buurt van de grote brocante/antiekmarkt van Saint-Ouen ( in het noorden van Parijs).

‘t Was nu al de derde keer dat ik een halve dag heb rondgestruind op Les Puces de Saint-Ouen, nooit vervelend. Het is eigenlijk een veelzijdige verzameling van rommelkraampjes, gewone marktwaren (geen voeding), gezellige brocante, sjieke antiek en design (in het overdekte gedeelte),… Soms niet te geloven wat er nog allemaal te koop is. Wie op zoek is naar authentiek antieke spullen voor een ouwerwetse tuin, inrichting van een café, nieuwe huis…

Een paar sfeerbeelden…

Gekke kleine popjes om aan een GSM te hangen. Eentje gekocht voor DD, met de stille bedoeling dat ze er misschien zin in krijgt zelf zo ‘ns iets te proberen:

Een boordevolle zak Afrikaanse glazen kralen, waar ik uiteraard heb in gegrabbeld. ‘k Heb er een paar gekocht die perfect passen bij kralen die ik een tijd geleden in Zahia kocht. Bijzonder geschikt dus voor de nieuwe reeks halssnoeren waar ik mee bezig ben (zie de peepshow van een paar dagen geleden):

Grappige oude oorbellen (clips) met een bontje:

Er zijn wel meerdere winkeltjes met oud textiel:

Een volle mand mooie fijne lederen handschoenen met borduurwerk:

Na de obligate soupe à l’oignon gratinée (die deed deugd!), terug naar de stad richting Eifeltoren. Want daar vlakbij is het Musée du Quai Branly, het grote etnografische museum - là ou dialoguent les cultures.

Ik was er vorig jaar al een keer en heb nu vooral tijd doorgebracht in de tijdelijke tentoonstelling “Chemins de couleurs - teintures et motifs du monde” over de verschillende technieken die bestaan om textiel te kleuren. Er zijn prachtige stukken te zien. Nog een poging gedaan om foto’s te maken, maar ik werd snel tot de orde geroepen door de zaalwachter, fotograferen verboden! Op dit deel van de site van het museum vind je veel uitleg en foto’s over het kleuren van textiel, de technieken en de kostuums.

Ik heb een zwak voor museumshops. Soms loop ik er gewoon naar binnen zonder het museum zelf te bezoeken. Deze was om gek te worden:  (te) veel boeken over etnisch textiel. ‘k Ben er kunnen afblijven, gelukkig had ik al dat boek van Cathérine Legrand (wat ook de museumshop lag).

After a very nice breakfast we went to the flea market of Saint-Ouen (in the north of Paris). This is really a huge flea market: antiques, usual market stuff, brocante, vintage design,…Here you find more information on this enormous flea market. On the pictures some market images that I liked.

In the afternoon we went to the Musée du Quai Branly close to the Eifel Tower. It’s the museum of ethnography of Paris, housed in a building by the French architect Jean Nouvel.

As I already saw this museum last year, I concentrated this time on the temporary exhibiton ‘Chemins des couleurs’ dealing with textile dyeing. On this part of the museum’s site, you find a lot of information on textile dyeing and costumes.

And then the weekend was over….

Onderstaande foto hoort eigenlijk in het begin: het lekkere glas chardonnay op de Place des Vosges…

Om te koesteren…

7 oktober 2008

hup holland hup 1

Geplaatst onder: Algemeen, shopping, tentoonstellingen — Veerle @ 6:41 pm

Afgelopen weekend naar onze noorderburen. Uiteraard!

Zaterdagvoormiddag naar Scheveningen (via de Liefkenshoektunnel - wel 5 euro tol betalen - maar verder een uitzonderlijk vlotte rit naar Nederland). Onze GPS nam Den Haag niet aan, enkel ’s Gravenhage. Heb het later nagevraagd: ‘ s Gravenhage gebruiken zij ook niet meer, hoogstens nog als speloefening in de Nederlandse taalles.

Er wachtte ons een hartelijke warme ontvangst door Queenie (de galeriehoudster van ZeeZandZilver) en haar man Vincent. Ook Renate Ritskes, mijn mede-exposante was er. Absoluut leuke kennismakingen, contacten om te koesteren.

Van links naar rechts: Renate, Alexander, Queenie en Vincent. (En let ook op de gele taartdoos: een ‘Haagse kakker’, een soort van een broodtaart met rozijnen en een kaneel- en amandelvulling, gekregen van Queenie)

De galerie is echt wel knap: mooie ruimte, veel daglicht, sober, een leefruimte en keuken, een tuin… en daar mochten mijn werkjes dus bij liggen. Quel honneur!!

Foto’ s van de galerie kan je zien op de fotopagina vanaf hier. Hier en daar heb ik er wat commentaar bijgeschreven voor de duidelijkheid.

Gezien het weerbericht voor zondag barslecht en vooral erg nat was, zijn we direct naar het Scheveningse strand getrokken voor een uitwaaiwandeling. Een paar sfeerbeelden vanaf hier.

Daarna naar ons hotel en de sjieke stad in. Den Haag is echt wel een rijke stad: veel grote woningen (en veel groen), sjieke grote winkels, …

Wij gingen hier binnen: de reuzegrote mooie boekhandel Verwijs, waar er o.a. een flinke stapel van Herman Brusselmans’ laatste ‘Een dag in Gent’ lag (en er is ook een koffiebar!). Ook bij Duikelman, grote kookwinkel, binnengeweest. En, wat heb ik daar gekocht? Een gasbrander voor crème brulé!! Na al tweemaal de crème brulé van geitenkaas (zie bericht van 8 september 08) te hebben uitgeprobeerd zonder knapperige korst, moet het de volgende keer toch wel goed lukken. Wat een bezoekje aan Oeverture al kan teweegbrengen in mijn keuken ;-)

En ook een verse warme stroopwafel gesnoept! Heerlijk!!

’s Avonds gaan eten in Le Connaisseur, we waren net iets te laat voor de aanbieding: als je er voor 18uur bent is het tweede menu aan halve prijs.

Wat we ’s zondags nog deden hoor je morgen.

This is a post about our weekend in the Hague where the exhibition opened last Sunday. You can see some pictures of The Hague and of the gallery from  here onwards.

25 september 2008

nog 10 keer slapen

Geplaatst onder: Algemeen, tentoonstellingen — Veerle @ 4:40 pm

Nog 10 keer slapen en het is zover: een heuse tentoonstelling in een heuse galerie in het buitenland ;-))

Het dichtste buitenland wel te verstaan, Scheveningen, Nederland.

Er is wat mis gelopen bij de drukker, de ‘echte’ uitnodigingen zijn op komst. Maar ik heb ze wel al in pdf.

Voilà, welkom!! (klik op onderstaande link en de uitnodiging komt in al haar glorie te voorschijn)

uitnodiging-0510082

Next Sunday October 5th is the opening of an exhibition in the Netherlands (Scheveningen, the Hague). Here is the invitation.

20 juli 2008

ik hoor graag van je

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, materialen, tentoonstellingen — Veerle @ 9:23 pm

Jullie hebben nog recht op een ‘geheimpje’. Weet je nog, het tekstje in de derde persoon over mezelf (trouwens dank aan de mensen die suggesties deden), de foto’s van mijn werk op een neutrale achtergrond, de dame die mijn ‘expressief’ werk het liefste ziet,…

Een paar weken geleden vond ik in mijn gastenboek een bericht van een Nederlandse dame uit Scheveningen. Queenie Visser is zelf edelsmid en vroeg of ik wou exposeren in haar nieuwe galerie. Ik heb natuurlijk JA gezegd!

De galerie in kwestie ZeeZandZilver is op 13 juli jl opengegaan. Queenie  heeft er haar atelier en nodigt regelmatig gastexposanten uit. Vanaf 5 oktober tot 16 november 08 ben o.a. ik aan de beurt. Samen met mij zal daar ook de Nederlandse goudsmid Renate Ritskes exposeren.

Hele leuke vooruitzichten dus.

Queenie heeft zelf uitgekozen wat ze liefst in de galerie wil. Nu nog een hotelletje boeken voor een weekendje Scheveningen, al mijn juweeltjes een label geven (daarvoor ben ik ook begonnen alles te nummeren), nog goeie foto’s maken… en ik mag ook een pak mensen uitnodigen. Iemand die zin heeft om op zondag 5 oktober naar Scheveningen te komen?

Ik hoor graag van je!

(dat is een uitdrukking die Queenie gebruikt op het einde van haar mails, vind het wel een mooie passende Hollandse uitdrukking).

Het hieronderstaande juweel zal er niet bij zijn. Kan ook niet anders, want er was nog geen foto verschenen op de site. Blijkbaar zijn er nog een paar werkjes ontsnapt aan mijn fotowoede. Ik probeer er morgen werk van te maken. Hierbij al een detail van een snoer dat is gehaakt met Rowangaren (70% zijde, 30% wol). De zijden schijfjes die erop zitten zijn dubbel (dus telkens twee schijfjes gehaakt en die dan samen vastgehaakt rond de snoertjes).

Some weeks ago I found a message in my guestbook from a Dutch lady, Queenie Visser. She’s a jewellery designer (mainly silver) herself and opened an art gallery in Scheveningen (the coastal part of The Hague in the Netherlands). The art gallery is called ZeeZandZilver (in English : SeaSandSilver) and opened on July 13th. I will be Queenie’s guest from October 5th until November 16th. During the same period there will also be the work of the Dutch goldsmith Renate Ritskes.

On the picture you see a detail of a necklace in Rowan yarn (70% silk, 30% wool). It’s not recent work, but I realized that up to now I hadn’t taken a picture.There are some more necklaces to ‘reveal’. Will try to take pictures tomorrow (in Belgium July 21st is a bank holiday, it’s our national day).

16 juli 2008

design with a smile

Geplaatst onder: Algemeen, tentoonstellingen — Veerle @ 7:38 pm

Afgelopen zondag nog eens gezellig rondgewandeld in het Design Museum in Gent.

‘t Is weer echt de moeite! Er lopen op dit ogenblik vier tijdelijke tentoonstellingen!

In de gang langs waar je binnenkomt in de moderne vleugel van het gebouw: een kleine voorstelling van het werk van de Belgische Helena Schepens, edelsmid. Mooie originele schalen. Absoluut inspirerend: aan de slag met papier-maché bij voorbeeld om een fruitschaal te maken…

‘Design with a smile ‘ (tot 12 oktober 08). Heerlijke tentoonstelling. Design met een knipoog. Hieronder een paar foto’s om jullie zin te doen krijgen om te gaan kijken. Ook leuk om de kids mee te nemen, denk ik.

Een installatie, of hoe moet ik dat noemen, samen aan tafel. De groene en fuchsia personages zijn trouwens gehaakt! En let op de luchter die boven de tafel hangt.

Een stoeltje dat smaakt naar taart:

Een kapstok, kan niet duidelijker zijn waarvoor dit dient. En  een luchter met materiaal uit de tijd dat de zon nog wel ‘ns scheen in de maand juli ;-(

Leuke tentoonstelling dus. Ik ga misschien nog wel eens terug, wedden dat ik dan nog dingen zie waar ik zondag heb overgekeken?

‘Design uit fifties & sixties’ (ook tot 12 oktober 08). Voorwerpen uit “de periode van de hoopvolle jaren ‘50 naar de ‘gouden’ jaren ‘60″. “De jaren van de populaire cultuur, met de straat en de kunst als insipratiebronnen” (uit de museumfolder). Stukken uit de eigen reserves van het museum. Aan deze tentoonstelling is ook een wandelzoektocht verbonden (tot 31 augustus): winkels uit de buurt hebben hun etalage aan deze tijd aangepast. En, er zijn prijzen te winnen!!

Ik zal nog eens moeten teruggaan, want dat van die zoektocht heb ik pas gelezen toen ik alweer thuis was.

Zelf ben ik een meisje uit de fifties, mijn tentoonstellingsgezellin was een meisje uit de sixties. Héél leuk om samen associaties te maken n.a.v. voorwerpen uit deze tentoonstelling. We praatten over dingen van vroeger, toen we jonger waren en mekaar nog niet kenden, waarvoor anders totaal geen aanleiding zou zijn.

Mijn grootste belangstelling gaat natuurlijk naar het textiel. Hieronder stofontwerpen van Octave Landuyt:

De vierde tentoonstelling zijn stoelontwerpen van de Deense Hans Wegner.

Alle info op de website van het Design Museum.

All pictures you can see above were taken in the Design Museum in Gent, Belgium (where I live). At this moment (and up tot October 22th) there are four temporary exhibitions in my favourite museum. You can find all the info on the Design Museum’s website (the site has also an English version).

The first three pictures were taken on the ‘Design with a smile’ expo. And indeed, some objects made me really smile. The last one was taken on ‘Design from fifties and sixties’, the picture shows fabric designs by the Belgian artist Octave Landuyt.

There is also a small exhibition devoted to the Belgian silversmith Helena Schepens and to the Danish furniture designer Hans Wegner.

p.s. je mag in het museum foto’s trekken, maar zonder flits.

22 juni 2008

quilt art

Geplaatst onder: tentoonstellingen — Veerle @ 10:00 am

Vrijdagavond naar de opening van de tentoonstelling “Quilt Art” in het MIAT geweest, samen met Greet (Fleurfatale). Ook Nicole (Formfactory) tegen het lijf gelopen. Een gezellig uitstapje dus en een gezellige babbel. Zou het toeval zijn dat al onze kinderen op methodescholen zitten/zaten? Het bleek een hele pedagogische waaier: Montessori, Steiner, Freinet en dan ook nog Sint-Lucas.

Greet is de madame met de groene jas én de gevilte sjaal van Karlita.

De tentoonstelling is zééééér mooi! Het woordje ‘art’ in de titel is absoluut niet misplaatst. Echt ver weg van de traditionele lapjesdekens. Een traditionele techniek in een meer dan geslaagde hedendaagse toepassing.

In zijn inleiding had de Gentse schepen van cultuur het o.m. over het mooie historische (gebruik van stukjes stof uit kledij van overleden familielieden b.v.) en mooie ecologische (recycleren van reeds gebruikt materiaal of wegwerpmateriaal) aspect van quilten. Ik heb niet alles van de inleiding gehoord: we waren een beetje te laat en ik heb ook een beetje gebabbeld ;-)

Ook een paar foto’s getrokken. Mocht enkel na speciale toelating, om ze in deze blog te gebruiken om reclame te maken voor deze tentoonstelling. De moraal van dees verhaal : en masse gaan kijken naar de tentoonstelling, maar geen foto’s maken ;-). Er is in de museumshop wel een kleine, verzorgde cataloog te koop (15 euro) van alle werken (en nog meer) die er hangen (veel foto’s!).

Quilt Art loopt nog tot en met 7 september 2008 in het MIAT Gent. Daarna verhuist de tentoonstelling naar Engeland en Nederland.

En voor wie nog in het MIAT geraakt voor 6 juli as.: op de tweede verdieping is er nog een tijdelijke tentoonstelling van de eindwerken van de opleiding ‘Handweven’ hier in Gent. Ook de moeite om eens te gaan kijken. Leuk voorgesteld trouwens.

Friday night I went to the opening of a new exhibition in the Ghent MIAT-museum. Quilt Art is a great, beautiful presentation of artistic quilts of a high level. The exhibition runs to September 7th 2008. On the pictures you get an impression of what can be seen. The lady in green (first picture) is Greet (Fleurfatale) wearing a felted scarf by Karlita.

From October 4th until November 9th, the exhibiton is in the Michael West Gallery, Isle of Wight, UK. From November 29th until January, 4th 2009, it’s in Rijswijk Museum, The Netherlands.

10 juni 2008

colorstripes - de pasbeurt

Geplaatst onder: Algemeen, andere creatievelingen, tentoonstellingen — Veerle @ 7:41 pm

Kijk, zo zit ik te werken als ik met veel kleurtjes bezig ben. Het (samengestelde) snoer in wording ligt de hele tijd naast mij in de vorm zoals het er zal uitzien als het gedragen wordt.

colorstripes-de-pasbeurt-029.jpgZeer vaak leg ik het stuk waar ik mee bezig ben naast de stukken die reeds klaar zijn. Zo vermijd ik dat hetzelfde kleur twee keer vlak naast mekaar komt te liggen. En ook dat de kleurwisselingen geschrankt tegenover mekaar komen te liggen. Het is ook met het snoer zo te bekijken dat ik beslis welke kleur nu aan de beurt komt (niet alle lichte kleuren langs één kant, niet alle langere stukken langs één kant, niet alle groene tinten langs één kant …).

Uiteraard liggen die snoeren niet constant op tafel. Om makkelijk terug te vinden waar het begin van de snoeren is en hoe ik het snoer dus van bij aanvang heb bedacht, knip ik nog geen opzetdraad af. Het oogje van de opzet ziet er anders uit dan het oogje van de afzet… zo kan ik de snoertjes steeds opnieuw op dezelfde manier schikken.

Iets anders. Ik kreeg vandaag het website-adres doorgestuurd van iemand die passioneel met papier bezig is. Isabel is een krak in papierscheppen, vooral met gerecycleerde materialen. Ik geef jullie graag de gegevens door van De Vuurkorf (workshops, beurzen,…). Ga hier maar eens kijken. Op zondag 22 en 29 juni as geeft ze een opentuinendag rond o.a. papier. We hebben ooit met Sjamma nog in die tuin vergaderd… ik kan je verzekeren, het is haast een park, zaaalig gewoon! Meer info over waar en hoe er te geraken vind je op haar website.

When I am busy crocheting a multi strand necklace, I always put the strands next to me. So, I can decide what colour will be next, when I change colours, how long the colour stripe will be… perhaps it looks quite at random, but is not ;-)

p.s. Met mijn pols gaat alles nog goed. Jipiejee!

2 juni 2008

het ochtendgrijs trekt langzaam op

Geplaatst onder: Algemeen, tentoonstellingen — Veerle @ 8:59 pm

kunst-kleurt-tuinen-052.jpgGisteren dus mijn eerste ‘openlucht-tentoonstelling’. Zelden zo nauwgezet het weerbericht gevolgd. Al bij al viel het nog mee, het heeft niet geregend.

Voor de middag niet zoveel volk gezien. Een twintigtal, met vooral belangstelling voor de tuin, minder voor de juweeltjes. Later meer volk. In totaal toch zo’n honderdvijftig à tweehonderd. Ook bezoekers uit mijn nieuwste kennissenkring (via de workshops). Greet, Mieke, Mariane en Renilde, leuk dat jullie langskwamen! Mariane en Renilde, die collega’s zijn,  vertelden dat ze nu onder hun middagpauze bolletjes zitten te haken of zijden kraaltjes maken. Die worden dan gebruikt als knoopjes om textiele (gebreid, gehaakt, stofjes) geschenkverpakkingen te sluiten. Ze hadden wat eigen werk mee, fantastisch gewoon!

En nu had ik er aan gedacht om wat materiaal mee te nemen. Moet ik in het vervolg altijd doen: mensen vinden het interessant om de fijne draadjes en de dunne haaknaald eens te zien. Eén mevrouw heeft zelf eens geprobeerd om te weten hoe het is om met zo’n fijn materiaal te werken.

Wie mijn werk al langer kent, zegde me dat het minder sober wordt. En dat hun voorkeur toch blijft uitgaan naar het sobere werk van de eerste jaren. Het is allicht ook draagbaarder voor meer mensen.

Hier kunnen jullie wat foto’s zien van gisteren.

En wat nu? ‘t Is lang geleden dat er geen concrete vooruitzichten meer waren: geen workshops gepland, geen tentoonstellingen. Misschien maar goed ook om even te pauzeren, gezien mijn polsprobleem. Vandaag eerste dag zonder medicatie… valt tot nogtoe nog mee. Gisteren van een bezoekster, die lichaamswerk doet, wat tips gekregen hoe ik mijn pols het best laat rusten.

En! De eerste boeken zijn vandaag al gearriveerd. Eentje over viltjuwelen (met veel foto’s van artistieke creaties) en eentje over juwelen maken met wegwerpmateriaal. Als ik er iets mee doe, horen jullie het. Te onthouden voort de toekomst: ik kreeg van Karlita de tip om eventueel te bestellen bij The Book Depository, die rekenen geen kosten aan voor de verzending!

Vandaag voeg ik op de blogroll ‘the carrotbox’ toe. Het is vooral een blog over ringen. Zelf verzamelt Alice ringen die niet uit metaal gemaakt zijn (op haar site vind je daar ook foto’s van). Op de blog bijna dagelijks foto’s van ringen, met telkens als extraatje een vijftal sites van juweelontwerpers. En de blog bestaat al een paar jaren: er is dus zeer veel kijkvoer!

kunst-kleurt-tuinen-068.jpg

Here you can see the pictures of an exhibtion I held yesterday in the garden of a friend of mine.

And today I add ‘the carrotbox’ to my blogroll. It is a blog on non-metal rings with lots of links to other jewelry artists. Very worthwhile to visit daily!

For the near future I have no concrete plans, neither for workshops nor for exhibitions. It’s propably a good thing to take a break, so I can have my wrist at rest.

And today arrived my first books I ordered with Amazon last week. Very quick delivery. And also, I opted for secondhand books when they were available. And they are in very good condition. Another way of ordering online is The Book Depository, no shipping costs!

31 mei 2008

krijgers

Geplaatst onder: Algemeen, tentoonstellingen — Veerle @ 1:03 pm

voorbereiding-tento-050.jpg

 Mijn legertje terra cotta krijgers staat klaar!

Ben deze voormiddag al naar Melle gereden om de tentoonstelling van morgen voor te bereiden. Da’s wel eens leuk en anders, alles buiten. We zijn in Sjamma de etalagepoppen gaan weghalen en ik heb ze allemaal een witte ‘jurk’ gegeven. Ze zijn allemaal verschillend in lengte, staat wel goed zo samen. Er is ook één mannenpop bij, maar dat stoort niet. Zal wel mooi zijn als morgen al die poppen tussen de bloemen staan.

Mijn kartonnen doosjes zijn ook meeverhuisd. Ik begin al een aardige hoeveelheid snoeren bijeen te krijgen. Die poppen alleen zijn onvoldoende om alles te tonen. Hoewel, alles zal het niet zijn. Het is gewoon teveel. En dan is het ook niet mooi meer.

Nog even herhalen: morgen van 10u tot 18u, Oude Brusselseweg 24, Melle.


vorige pagina